Cosul meu (0 produse - 0 RON)  
Extracte Esentiale (30zile) Pachet 2 Buc


Aloe Vera Integral 2 L Pachet 2 bucati


Papaya

Copacul medicament, pepenele sanatatii sau cum l-a denumit Cristofor Columb cand a calcat pe pamantul Americii,"fructul ingerilor", toate aceste denumiri se refera la deliciosul si dulcele fruct de papaya.

Acest "fruct medicament" este plin de nutrienti: beta-carotenul din fruct ajuta in lupta contra radicalilor liberi. Fructul are o mare cantitate de "colesterol bun", vitamina A, E, acid folic, potasiu, cupru, zinc, fibre. Papaya asigura 2% din necesarul de fier din organism si 4% din cel de calciu.

Lista beneficiilor continua: papaya ajuta in bolile de inima, scaderea tensiunii arteriale, prevenirea atacurilor de cord, diabet, arteroscleroza, prevenirea cancerului, antiinflamatoriu, suport in imunitatea organismului, ulcer, ulceratii in caz de diabet, ulceratii varicoase. De mentionat ca minunatul fruct de papaya apara plaminii nefumatorilor care traiesc in jurul fumatorilor (asa-zisii fumatori pasivi). De asemenea imbunatateste functiile vizuale si prin continutul sau de fier, papaya poate fi folosit si in tratarea anemiei feriprive.

Consumul de papaya a scos in evidenta stimularea regenerarii celulelor hepatice, osoase si musculare. Un alt beneficiu al consumului de Papaya este acela ca scade glicemia, fiind indicat unor diabetici.Papaya poseda si insusiri calmante, avand actiune antibacteriana, cardiotonica, stimuleaza secretia bilei, este antipiretica (reduce febra), antihipertensiva, purgativa si antiparazitara.

Este foarte agreat de catre sportivi. Enzimele gasite in fructul de papaya (papain) contribuie in mare masura la alimentatia sanatoasa.SEO